Ny version av Bredbandskartan

Publicerad 2013-05-16

Nu finns det en ny version av PTS e-tjänst Bredbandskartan. Det har bland annat blivit lättare för personer med funktionsnedsättning att använda tjänsten.

Post- och telestyrelsen (PTS) har i samverkan med Bredbandsforum utvecklat Bredbandskartan. Ett syfte med tjänsten är att underlätta för kommuner, län, byalag och privatpersoner som arbetar med regional planering eller vill komma igång med bredbandsutbyggnad. På Bredbandskartan kan du även se vilka projekt som PTS medfinansierat och vart i landet de byggt bredband, samt vilka ägare av infrastruktur som finns inom ett visst område.

I den här versionen har man satsat på att förbättra tjänsten för personer med funktionsnedsättning. Bland annat finns det en färgskala särskilt anpassad för färgblinda, tangentbordsnavigering och förbättrat stöd för skärmläsare.

PTS har även gjort informationen om utbyggnaden av mobilt bredband i glesbygd mer detaljerad. Nu är det enklare att se var det finns platser utan bredband som PTS har identifierat, och vilka platser som har fått täckning av mobilt bredband genom PTS täckningskrav.

Bredbandskartan finns på www.bredbandskartan.pts.se.