Välbesökt fiberkonferens i Göteborg

Publicerad 2015-09-16

Cirka 300 deltagare från lokala fiberföreningar i Västra Götaland hade slutit upp i Svenska mässan i Göteborg för att lyssna på information om fiberutbyggnad, stöd, tjänster och allt som hör därtill.

Konferensen var ordnad av Västra Götalandsregionen i samarbete med Bredbandsforum och Länsstyrelsen i Västra Götalands län. Nils Hertzberg och Anna Wibom från Bredbandsforums kansli berättade allmänt om regeringens bredbandspolitik och Byanätsforum. Förutom detta fick åhörarna information om upphandling, dokumentation, GIS, besiktning, förvaltningsfas, moms och skatter och mycket, mycket mer.

Intresset för byanätsfrågor är stort och det är ett enormt viktigt engagemang som finns i de lokala fiberföreningarna, säger Teresia Widigs Ahlin, som representerade Post- och telestyrelsen på konferesen. Det är roligt att majoriteten av deltagarna efterfrågar en konferens av motsvarande slag även nästa år.

Material från konferensen hittar du på länken nedan

http://www.vgregion.se/sv/Vastra-Gotalandsregionen/startsida/Regionutveckling/Infrastruktur/Bredband/Informationsmoten1/Regional-Bredbandskonferens/